Greatest Kılavuzu Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın Bapsı esas amacı insanoğluın beis gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapısı kilidi takılırken dikkat edilmesi gereken en önemli uzuv panik amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin manasıza düşmesidir.

Yangın emniyetliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin daha koca olduğu alanlarda da tercih edilir.

çoğunlukla yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanların yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın sırasında güvenliğin sağlamlanması ve yaraşır şekilde tahliyenin gerçekleşmesi midein kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın vazgeçme edilmesine olanak teşhisr.

Her kapı aynı dayanıklıalüvyona sahip olmadığı kadar bu dayanıklılık süresi 20 ile 180 an ortada değnöbetebiliyor. Fakat bu kapılar baştan sona yanmaz olarak tasarlanmadı Yangın Kapısı yalnızca bir müddet dayanacak kadar oturaklı. Meyveta Yangın Çıkış Kapısı baplar cenahıcı malzemelerden mamultır ve bir yangın nihayetinde mutlaka yanacaktır.

Camlı yangın kapıları yahut ürkü barlı yangın bapları özge yangın bapsı türleri arasındadır.

Bir öbür şense ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir tesir olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar fiillevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu muhtevaeride mahsur kalabilir.

Yangın bapsı; benibeşer sağlığını koruyup yangın ve yaman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

We offer solutions to your fire door requests in the color and size you want by sending us the RAL color codes you want. Alpgrup, which provides fire door delivery and installation services Yangın Merdiveni Kapısı to every point of Turkey, is also with you after sales.

Yangın kapısının haricen açılmayacak özellikte olması az önce bile bahsettiğimiz gibi panik halindeki insanoğluın sineeride bir şey unutma veya birini istirdat amaçlı muhtevaeriye duhul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı yürekin ciğererideki zindeların kurtarılması tamamen meraklı ekiplere buzakılması müstelzim bir davranıştir.

Yangın merdiveni imalatında behemehâl her katta, kendi kendine kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Report this wiki page