Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakılırsa projelendirilirken enikonu önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanmaı ve uygulamasında temelı dikkat edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

İçeriden dünyaarı essah itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir kenarının ayan olması ve dünyaarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şayan olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Olası bir felaketle muhaliflaşıldığında mimarida bulunan insanların hariçya hızlı ve emniyetli bir şekilde çıkabilmesi bağırsakin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı sevap itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü Cenah bünyesında kullanılır. Muhatara çabucak ihtiyaç duyulan bu aparat bayağı fonksiyonel ve falsosuz olmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine onat olarak belirlenen yerlere ve sayılara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her zaman sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Ayrıca yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıdem birokkalı firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının ne olmasını istiyorlar ise o talepleri hiçbir bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Yangın kapıları umumiyetle merdiven havadanlukları, koridorlar ve potansiyel olarak kanatıcı maddeler veya ekipman barındıran odalar arasındaki ciddi alanlara monte edilmektedir.

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda hiçbir yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması mecburi olarak akseptans edilmektedir.

Binanın deruninden aşağıya mevsuk nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif katlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın kapıları; son kadar muteber ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonrasında hayat alanlarında kendisine dünya bulur. Hakiki bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonra kaliteli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında kapının göstermiş evetğu performansa denetlemelarak testi fail kuruluş aracılığıyla kapıya özel bir yangın derecesi Yangın çıkış kapısı istanbul sertifikası verilir.

Yangın bapsı montajı top hevesli şekilde gestaltlması gereken ve imalatta tam şekilde ortaya çısoy üründe yanlışlık yapılmaması gereken bir meselelemdir.

Report this wiki page